joi, mai 02, 2013
5

TUTORIALUL VIDEO IMPREUNA CU MULTE ALTE INFORMATII LE GASITI PE :


Astazi vom discuta despre pasii si actele necesare pentru inscrierea la starea civila.
            Pentru a va putea inscrie la starea civila veti avea nevoie de un certificat prenuptial. Acesta atesta ca sunteti apti de casatorie si se elibereaza in urma unor analize medicale si anume o recolta de sange necesara pentru a depista posibilele cazuri de HIV sau sifilis si o radiografie pulmonara.
            Cel mai indicat este sa apelati la o clinica unde se pot face toate analizele cum ar fi Medicover sau Medcenter.Costul analizelor este de 70 lei/persoana cu mici variatii in functie de clinica unde sunt facute.
            Dupa ce analizele sunt facute,un doctor se va uita peste ele si va va elibera certificatul.
            Acesta este valabil o perioada de 14 zile de la data eliberarii, iar inscrierea la oficiul starii civile trebuie facuta cu 10 zile inainte de data la care doriti sa va casatoriti asa ca asigurati-va ca certificatul va fi valabil la momentul inscrierii.
            Impreuna cu certificatul prenuptial veti mai avea nevoie de: certificat de nastere, copie dupa buletine si o taxa judiciara de 2 lei care poate fi achitata la posta.
            La final va trebui sa alegeti ce nume veti purta in timpul casatoriei.Orice varianta este posibila mai putin situatia in care el isi pastreaza numele iar ea doreste sa le aiba pe amandoua sau invers.

    ATENTIE: Intre timp am aflat ca se pot oficia cununii civile in orice localitate indiferent de adresa din buletin. Nu pot spune cu siguranta ca este asa pana nu ne vom inscrie si noi peste cateva saptamani. Daca aveti mai multe informatii si doriti sa le impartiti cu alte cupluri logodite sunt binevenite in rubrica de comentarii.5 comentarii:

 1. De fapt datorita noului cod civil merge ca el sa aibe numele lui si ea pe amandoua :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este o informatie foarte utila. Eu am facut filmul anul trecut in noiembrie. Daca aveti completari sau schimbari va rog sa le postati pe www.scoaladenunti.ro unde le poate citi toata lumea interesata. Cand o sa am timp, voi reface filmul cu toate schimbarile. Va multumesc!

   Ștergere
 2. Nu ai pt ce...oricum sunt foarte utile filmuletele. Felicitari!

  RăspundețiȘtergere
 3. daca nu am adresa in bucuresti...pot face cununia civila ?

  RăspundețiȘtergere

Orice sugestie,intrebare,critica este binevenita :-)