miercuri, februarie 05, 2014
0

            

           Fotografia ta ești tu. Dacă nu ai înțeles asta încă acordă-ți suficient timp și o să ajungi la aceeași concluzie. De aici toată frumusețea și tot pericolul imaginilor.
            Pericolul e să crezi că există subiecte acolo unde nu-s. E plin facebook-ul de poze de tipul : mâncarea de aseară, ghetuțele cele noi, la o masă oarecare într-un bar oarecare, la birou, la nu știu ce concert, la munte, la mare etc. Dacă ești banal și fotografia ta e banală. Odată ce ajungi să fotografiezi nimicuri se pot întâmpla 2 lucruri: primul și cel mai trist este să fii mulțumit de ce faci și să continui în stilul ăsta. Al doilea e să te oprești și să schimbi tactica.
            O încercare des întâlnită de ieșire din banalitate este șocantul. În alte cuvinte deși o arzi prin terase, mall-uri, părculețe - fotografiezi cerșetori și bătrâni la metrou. Prelucrezi fotografiile în alb-negru cu contrast mare și devii artist. Am spus artist? Vroiam să spun kitsch. Adică o imitație jenantă, nimic interesant.
            Pe măsură ce înaintezi, îți cresc pretențiile și demersul devine spinos. Pentru a face o fotografie cu adevărat bună trebuie mai întâi să înțelegi cine ești. Fotografia devine un mod de a privi din exterior în tine și ăsta nu e lucru ușor. Nu există altă soluție. Dacă îți place ce vezi și ești mulțumit de tine poți fi sigur de 2 lucruri:
            1)Nu te uiți suficient de atent.
            2)Indiferent ce fotografiezi, nu o să iasă nimic.
            Aici apare alt obstacol și bineînțeles altă încercare de soluție. Ideile sunt bune, nu am aparatul potrivit. Așadar altă plasă. Nu există aparat,obiective sau soft care să te scoată din asta.
            Pe scurt cred că frumusețea fotografiei este strâns legată de frumusețea subiectului și trebuie să fie o înțelegere a realității și nu o tentativă de șoc.
            Așa că respiră adânc și nu dispera. Drumul din față e greu dar în același timp singurul care merită parcurs până la capăt.


Next
This is the most recent post.
Postare mai veche

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Orice sugestie,intrebare,critica este binevenita :-)